Opgeruimd staat netjes

We kunnen wel stellen dat de mei maand een natte maand was. Daar had ook onze ondergrond onder te lijden. Na enkele dragen zon heeft de grond de kans gekregen om op te drogen en zich te laten bewerken. Met behulp van de nodige graafmachines konden we de grond rondom effenen en er voor zorgen dat alles er terug netjes uit ziet. Daarnaast hebben van de tijd gebruik gemaakt om de fundering te isoleren en het gras een maaibeurt te geven met de bosmaaier.

Muren plaatsen en betonneren

Vorige zaterdag zijn de laatste muren van de benedenverdieping van ons toekomstig huisje geplaatst. 😆 😆 😆
We moesten wel goed verder werken aangezien ze gisteren (dinsdag 15/05/2012) de muren kwamen betonneren. Met de hulp van een betonpomp moest het allemaal wel goed komen. Het weer sloeg echter tegen, het regende de hele dag pijpenstelen. 😡   Dan blijft nog maar de vraag, blijven alle muren aan elkaar staan, springen ze niet open.
Het nodige geduim heeft toch geholpen, alles is blijven staan. 😀

Onze volgende missie: nog enkele binnenmuren metsen en de trap betonneren. 😆

 

Bob De Bouwer, kunnen wij het maken… nou en of –> tweede dagje van het bouwen van de muren is een feit

Afgelopen weekend zijn we weer volop aan het bouwen geweest. Het weer viel gelukkig heel goed mee en daar gingen we weer… Muren aan elkaar zetten, goed stevig vastzetten en wapenen.
Eens je wat op elkaar ingespeeld bent, gaat het echt goed vooruit, met als resultaat dat de berging volledig af is. Nu enkel de living nog onderhanden nemen en de muren voor het gelijksvloers zijn volledig gezet.

 

Het gieten van de vloerplaat

Het gieten van de vloerplaat ging iets minder vlot dan verwacht. Eerst was er de nodige vertraging door een panne in de betoncentrale, en dan was er nog een volle mixer die zich vastgereden. Gelukkig konden we rekenen op onze grondwerken aannemer om een ‘schopje’ toe te steken.